Herontwikkeling Bredeweg Wonen met zorg

Woningstichting Domus is eigenaar van het woonzorgcomplex aan de Bredeweg 237 in Roermond. Dit complex bestaat uit 39 aanleunwoningen die voor de zorg gebruik maken van het naastgelegen zorgcomplex Roncalli. 
Het is gebouwd in 1972 en is dus inmiddels behoorlijk verouderd. Het complex heeft hoge onderhoudskosten en een verouderde uitstraling waardoor wij eerder in 2018 besloten het complex te slopen en er vervangende nieuwbouw te plaatsen.  

Het huidige pand aan de Bredeweg in Roermond, gebouwd in 1972.

Empathisch wonen

Voor het nieuwe gebouw zullen 59 sociale huurappartementen worden gebouwd, waarbij de verbinding tussen wonen en zorg blijft bestaan. Bijzonder aan deze woningen is het concept 'Empathisch Wonen'. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven werken wij aan een woning, die vooruitkijkt en meedenkt met de behoefte van de bewoner. Hiermee wordt de zelfstandigheid bevorderd en kan de huurder langer in zijn of haar woning blijven wonen.

Nieuwsbrieven

Inmiddels heeft Woningstichting Domus al flinke stappen gemaakt voor dit omvangrijke project. Bewoners, omwonenden en de gemeente zijn op de hoogte van de plannen; de helft van de oorspronkelijke bewoners hebben samen met ons al een andere woning gevonden. Om de huidige bewoners te informeren, zorgen wij dat ze met regelmaat een nieuwsbrief ontvangen waarin wij de status van het project toelichten. Hieronder vindt u de links naar deze nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief juli 2018
Nieuwsbrief oktober 2018
Nieuwsbrief maart 2019
Nieuwsbrief mei 2019

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op via telefoon of e-mail. 

Thuis in Limburg

De bewoners van de Bredeweg die nog geen nieuwe woning hebben gevonden, kunnen zich inschrijven bij Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Ook kunnen zij contact opnemen met Proteion om voor een andere servicewoning in aanmerking te komen.

Nieuwsgierig naar het ontwerp?

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwerp. Het definitief ontwerp is eind januari goedgekeurd door de Welstandscommissie. Via de laatste nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen. De aspecten duurzaamheid en ontmoeting spelen binnen het ontwerp een grote rol.