Ik zoek een woning

Thuis in Limburg

Onze woningen bieden we aan via Thuis in Limburg. Via deze website kunt u reageren op een woning of parkeergelegenheid. We raden u aan om eerst in te schrijven bij Thuis in Limburg, zo kunt u eenvoudig via uw eigen pagina reageren op onze woningen.

Parkeerplaatsen

Ook onze beschikbare parkeerplaatsen (garageboxen) vindt u op Thuis in Limburg. Voor parkeerplaatsen bij het Laurentiusplein en de Venloseweg (beide in de buurt van het centrum) kunt u reageren via onze eigen website.
Klik hier om naar het parkeerplaatsenaanbod te gaan. 

Klik op de afbeelding om naar de website van Thuis in Limburg te gaan.

 

Thuis in Limburg is een initiatief van verschillende Limburgse woningcorporaties. U vindt hier huur- en koopwoningen, parkeerplaatsen en garages in Limburg en een deel van Zuidoost Brabant.

Wanneer krijgt u een woning?

Om in aanmerking te komen vragen wij u via de reactieknop op de website Thuis in Limburg te reageren. U kunt op maximaal 5 woningen reageren. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen met het reageren op een woning. U kunt hiervoor contact opnemen met onze medewerkers.

Nadat de reactietermijn is gesloten wordt de selectie gemaakt op basis van de inschrijfduur en aanvullende criteria. De eerste kandidaat krijgt een aanbieding en mag de woning gaan bezichtigen. Hierna vindt er door Woningstichting Domus een controle van de gegevens plaats. Op basis van deze controle wordt besloten of de woning aan u wordt verhuurd.

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang het duurt voordat u in aanmerking komt voor een woning. De gemiddelde slagingskans ligt gemiddeld op 12 maanden.
Wanneer u de eerste kandidaat bent, krijgt u binnen 3 dagen telefonisch of schriftelijk bericht. In de brief staat precies vermeld wat de vervolgstappen zijn en welke gegevens u behoort in te leveren.

Criteria

Bij iedere advertentie staat vermeld aan welke voorwaarden u moet voldoen om voor de woning in aanmerking te komen. Er staat ook vermeld welke huishoudens voorrang krijgen, bijvoorbeeld op basis van gezinssamenstelling of huidige woonruimte. Criteria waarop geselecteerd wordt zijn bijvoorbeeld:

    • Leeftijd (vanaf 18 jaar, 23 jaar, 55+)
    • Huishoudsamenstelling (een-, twee- of meerpersoonshuishoudens)
    • Inkomen

Woningstichting Domus heeft geen urgentie regelingen.

Toewijzingsbeleid 

Wij adverteren onze huurwoningen die vrijkomen op de website Thuis in Limburg. U kunt daar op maximaal vijf woningen reageren. De woningen worden aangeboden via onderstaande drie modellen. Kijk voordat u reageert op een woning goed naar de voorwaarden. Bij de definitieve toewijzing van een woning controleren wij nogmaals of uw (financiële) situatie aansluit bij de toewijzingseisen.

  • Inschrijfduur
  • Eerste reageerder
  • Loting

Op de website van Thuis in Limburg vindt u meer informatie over deze modellen.

Inkomensverklaring nodig

Als u eerste kandidaat bent vragen wij u een aantal gegevens in te leveren. Wij hebben onder andere een inkomensverklaring (IBRI formulier) van de Belastingdienst nodig. Het is verstandig om deze verklaring alvast op te vragen bij de Belastingdienst op het moment dat u gaat reageren.
Het duurt 5 werkdagen voor u dit formulier ontvangt.

Let op: de inkomensverklaring van de Belastingdienst is verplicht. Zonder dit formulier kunnen wij geen woning aan u verhuren.