Luisterpanel: De stem van onze huurders

Bericht geplaatst op: 15-11-2018

Pas als we echt weten wat onze huurders vinden, kunnen we inspelen op hun behoeftes. Wat vinden huurders bijvoorbeeld van hun woning, wijk of onze dienstverlening? Om dit in beeld te krijgen, hebben wij deze week een KWH-luisterpanel georganiseerd. 

Echt luisteren

Bij een KWH-luisterpanel gaan huurders onder deskundige en onafhankelijke begeleiding met elkaar in gesprek en worden de meningen en behoeften rondom een bepaald thema opgehaald. Het luisterpanel is dan toeschouwer en neemt geen deel aan het gesprek. Hierdoor luisteren we 'echt' en verkrijgen we inzichten die heel waardevol zijn voor de organisatie.

Het luisterpanel als toeschouwer

Het luisterpanel als toeschouwer.

Huurdersparticipatie

Woningstichting Domus heeft het KWH-luisterpanel ingezet voor het onderwerp Huurdersparticipatie. Acht van onze huurders vanuit diverse wijken zijn onder begeleiding van het KWH met elkaar hierover in gesprek gegaan. De 'toeschouwers' bestonden onder andere uit medewerkers van de Afdeling Wonen, de directie en de voorzitter van de Huurdersbelangenvereniging.

Betrokken huurders

Deze groep huurders bleek een betrokken en goed voorbereide groep. Het luisterpanel heeft veel waardevolle informatie en inzichten gekregen over de ervaringen en behoeftes van onze huurders. Van deze bijeenkomst zal binnenkort een verslag gepubliceerd worden waarbij we kijken hoe we deze input kunnen gebruiken in onze plannen.
Uiteraard danken we onze huurders voor hun enthousiaste inzet en deelname!

 

Ga naar het nieuwsoverzicht